Grid View List View selected
Taktiksel Savaş Yaralı Bakımı (TCCC) ve kanama kontrol eğitimi için mankenler ve simülatörler.

Taktiksel Savaş Yaralı Bakımı

Taktiksel Savaş Yaralı Bakımı (TCCC), muharebe alanında yaşamı tehdit eden yaralanmalar için acil tıbbi yardım sağlamak için kılavuz bilgilerdir. Tıbbi veya tıbbi olmayan personele savaş travması ve patlamayla ilgili yaralanmaların yönetiminde eğitim verilmelidir. TCCC, yaralı bakımını üç aşamaya ayırır: ateş altında bakım, taktiksel saha bakımı ve taktiksel tahliye bakımı. Tıbbi bakım eğitimi, hemostatik sargılar ve hava yolu yönetimi ile yaygın savaş yaraları senaryolarına odaklanırken, taktiksel eğitim kazazedeyi muharabe alanından çekerek güvenli bir alana taşıma gibi beceriler kazanılmasını sağlar.

Ateş altında bakım

Yaşamı tehdit eden eksternal kanama veya ekstremite kanaması, ilk aşamada ekstremite turnikeleri kullanılarak hemen kontrol edilmelidir.

Taktiksel saha bakımı

İkinci aşamada masif kanama kontrol edilir ve hava yolu yönetimi gerçekleştirilir (çene itme manevrası, nazofaringeal hava yolu). Hava yolu tıkanıklığı veya masif yüz travması durumunda krikotirotomi gerekebilir. Bu aşamada, solunum ve dolaşım yakından izlenir ve tansiyon pnömotoraks belirtileri kontrol edilir; açık göğüs yaralanmaları tedavi edilmeli ve kapatılmalıdır. Kanamanın durduğundan emin olmak için turnikeler tekrar gözden geçirilmeli ve hemorajik şok belirtilerine karşı yaralı kontrol edilmelidir. Ayrıca, hipotermi önleme tedbirleri uygulanmalı, kırıklar atellenmeli ve ilaç (ağrı kesici, antibiyotik) verilmelidir. Bir başka önemli faktör de yanıkların izlenmesi ve tedavisidir.

Taktiksel tahliye bakımı

Üçüncü aşamada yapılan bakım önceki aşamadaki ile aynı olmalıdır. Göğüs veya abdominal travma varsa yaralı tansiyon pnömotoraks belirtilerine karşı yakından izlenmelidir. Ayrıca, devam eden veya yeni başlayan kanamalar kontrol edilmeli ve yaralı sıcak tutulmalıdır.

Tıbbi simülasyon ile Taktiksel Savaş Bakım eğitimini geliştirin

Yara tedavisi, hızlı tahliye ve enfeksiyon kontrolü muharebelerde daima önemli bir nokta olmuştur. 1919 yılında Albay H.M. Gray “Muharebe Yaralarının Erken Tedavisi” adlı kitabında:
“Ana arter parçalandığında kanama çok hızlı ve fazladır; yaralıya yardım gelmeden kazazede hayatını kaybeder” demiştir.
O tarihten beri askeri ortamlarda ilk müdahale becerisi eğitimi büyük oranda artmıştır. Tıp eğitiminin her alanında olduğu gibi, simülasyon kullanımı gerçekçi senaryolar ve uygulamalı öğrenim sunarak eğitimi geliştirebilir. Muharebe travması mankenleri ve simülatörleri ile yüksek stresli savaş senaryoları yaratmak tüm personele önlenebilir ölümleri azaltmak için gerekli becerileri verebilir.

Önlenebilir ölümler: TCCC’ye katılanları eğitmek için simülasyon kullanımı

Doğru eğitim ile tıbbi ve tıbbi olmayan personel, muharebe alanından yaralıyı tahliye ederek daha ileri tedavi için tıbbi personele ulaşıncaya kadar etkin yaralı bakımını ve kanama kontrolünü öğrenebilir.

Taktiksel Yaralı Bakım Simülatörleri (TCCS) ve Taktiksel Kanama Kontrol Simülatörleri (THCT) paketi askeri personele, hükümet güçlerine, tıbbi kurtarma ve özel güvenlik personeline, muharebe alanında travma bakımı için hayat kurtaran teknikler ve stratejiler konusunda TCCC eğitimi için gerçekçi bir yol sunar. TCCC simülasyonu, muharebedeki yaygın yaralanma örneklerine dayanmaktadır ve önlenebilir ölüm sayısını önemli oranda azaltmak için tüm personelin hazırlanma ve yanıt verme zamanını artırabilir.
 
“Yaralıların kaderi, kendilerine ilk sargıyı yapanlara bağlıdır.”
Dr. Nicholas Senn, Amerika Birleşik Devletleri Askeri Cerrahlar Derneği kurucusu.
Toggle Description Text Open / Closed
Kanama Kontrolü Eğitimi Kol Modeli, 1022652 [P102], Taktiksel Savaş Yaralı Bakımı (TCCC)

Kanama Kontrolü Eğitimi Kol Modeli

Item: 1022652 [P102]

P103 Kanama Kontrolü Eğitimi Bacak Modeli, 1023106 [P103], Taktiksel Savaş Yaralı Bakımı (TCCC)

P103 Kanama Kontrolü Eğitimi Bacak Modeli

Item: 1023106 [P103]

Hasta Monitörü Simülatörü - REALITi Plus, 1022815, Taktiksel Savaş Yaralı Bakımı (TCCC)

Hasta Monitörü Simülatörü - REALITi Plus

Item: 1022815